-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12820 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

آيا شيوة عزاداري كه هم اكنون متداول شده است با آن شيوه نوحه خواني كه آهنگ آن شبيه موسيقي پاپ است و با آن بالا پريدنها و حرمله كردنها آيا درست است؟ آيا اين جور عزاداري توهين به مقام شامخ اباعبدا...( نيست؟



كه مراد از آهنگهاي غير مجاز و حرام، همان موسيقي لهوي متناسب با مجالس لهو ومعصيت مي باشد. واگر مداحي به سبك موسيقي حرام باعث ايجاد غنا شود، گوش دادن به آن حرام مي باشد، درتعريف غنا بايد گفت : يعني ترجيع صدا به نحوي كه مناسب با مجالس لهوباشد كه ازگناهان بوده وبرخواننده و شنونده حرام است. حتي غنا درمورد دعا وقرآن واذان ومرثيه و غيره بطور مطلق حرام است.1

توضيح اين كه گاه يك آهنگ هم خودش غنا ولهو وباطل است وهم محتواي آن، به اين ترتيب كه اشعار عشقي وفسادانگيز را باآهنگهاي مطرب بخوانند و گاه تنها آهنگ غنا است، به اين ترتيب كه اشعار پر محتوي يا آيات قرآن ودعا ومناجات را به آهنگي بخوانند كه مناسب مجالس عياشان وفاسدان است، كه درهر دو صورت حرام مي باشد. (دقت كنيد)2

از آنجايي كه بايد حرمت ائمه ع در همه حال حفظ شود به نظر مي آيد كه حتي اگر به فرض مداحي به سبك موسيقي غير مجاز باعث غنا نشود به جهت امكان وهن نسبت به ائمهع بايد از گوش دادن به اين نوع از مداحيها اجتناب كرد، بايد دقت شود كه علت اجتناب از گوش دادن به مورد اخير توهين آميز بودن آن به مقام شامخ ائمه ع مي باشد.بنا برآنچه ذكر شد :1. مداحي توأم با غنا حرام است.(3)2. از مداحي توأم با آهنگهاي حرام بايد اجتناب شود. 3. البته تشخيص موارد ياد شده به عهدة مكلف و تشخيص موسيقي حرام عرفي مي باشد.يعني اين كه اگر انسانهاي ديندار شما را ملامت مي كنند عرفاً اجتناب نمائيد.

تكميل و ارسال فرم نظر سنجي موجب تكامل و پويايي كارماست.

طرح گفتمان ديني در مساجد

منابع و مآخذ :

(1) رساله اجوبه الاستفتائات، جلددوم،ص20و23

(2) فلسفه اسرار احكام2،محمد وحيدي

(3) مسائل جديد از ديدگاه علماء و مراجع تقليد جلد2و3،محسن محمودي



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.